VIDEN FOR ALLE

JEG ER CAMILLA, 30

Følelsesmæssig situation: 5 år gift

Beskæftigelse: Revisor

Situation: Aldrig gravid

"Hver måned føler jeg, at jeg er gravid"

HVAD ER DE TIDLIGE SYMPTOMER FOR GRAVIDITET?

For at kunne tale om tidlige symptomer på graviditet, ville vi være nødt til at tale om de mulige symptomer, som nogle kvinder kan opleve under implantationen.

For at en graviditet kan lykkes, skal et befrugtet æg sætte sig fast til moderens livmoder, denne proces er kendt som implantation.
Hver kvinde er forskellig, nogle begynder at have symptomer på graviditet fra det første øjeblik, hvor implantationen sker, andre vil ikke føle noget under hele graviditeten, derfor er det umuligt kun at blive guidet af symptomer.

I tilfælde af symptomer kan disse være nogle:
  • Brune eller røde pletter på de dage, det befrugtede æg implanteres
  • Følelse af præmenstruelle symptomer
  • Smerter i brysterne
  • Svimmelhed
  • Har brug for at tisse oftere
Det anbefales at tage en graviditets test 14 dage efter ubeskyttet samleje. I tilfælde med in vitro-befrugtning, vil det afhænge af den dag, hvor lægen sætter det befrugtede æg tilbage i kvindens livmor.

Reference.-

LAD OS TALE OM KROMOSOMER

Ordet kromosom stammer fra det Græske udtryk, chroma (farve) og soma (krop), da kromosomer let kan farves og ses under et mikroskop.

Kromosom indeholder vores genetiske arvematerialekaldet DNA.

 

DNA molekylet er en slags instruktionsbog som indeholder de genestiske elementer som er vigtige for vækst, funktion og reproduktion.

 

Normalt har vi 23 kromosom par altså 46 kromosomer i alt, hvor halvdelen kommer fra moderen og den anden halvdel frafaderen. Kvinder har to X kromosomer og mænd har et X og et Y kromosom.

KROMOSOMER ER IKKE KUN ET TAL


HVAD ER GENER?

Et gen er et stykke af DNA-strengen. DNA-strengen, eller molekylet, er en slags instruktionsbog, som indeholder de genetiske elementer, der er vigtige for vores vækst, funktion og reproduktion.

 

Gener bærer de oplysninger, der bestemmer dine træk, de egenskaber, du har arvet fra dine forældre.

 

For eksempel, hvis din mor har fregner, har du muligvis også fået fregner, fordi du arvede karaktertrækket for fregner.


Variants in gen: MC1R are associated with an increased likelihood of freckling

JEG ER HEIDI, 27

Følelsesmæssig situation: Stabilt forhold, 2 år

Beskæftigelse: Webdesigner

Situation: Ønsker at blive gravid

"Hvordan bliver jeg hurtigt gravid"

ANBEFALINGER

Det vigtigste, når man leder efter en graviditet, er at kende dig, og når vi taler om at kende dig, henviser vi til Hvordan er din menstruationscyklus? Hvilke dage er du frugtbar? Hvad sker der med kroppen under ægløsning?

 

Vi vil give dig nogle anbefalinger:

 

1. Overvåg din menstruationscyklus
Menstruationscyklussen forskellige stadier: Menstruation, før ægløsning, ægløsning og efter ægløsning.Menstruationen er den månedlige blødning kvinder har. Menstruationslængden varierer fra kvinde til kvinde, men kan normalt vare op til 3 til 7 dage. Registrering af din menstruation i en kalender vil hjælpe dig til at vide: Hvordan er din menstruationscyklus?

2. Brug teknologien
I dag er der apps, der hjælper dig med at få bedre kontrol over menstruation og ægløsning. Disse apps er ret populære for både kvinder, der søger graviditet og kvinder, der ønsker at forhindre det, for eksempel:
  • Glowovulation 
  • Flo
  • Clue 

Du vil være i stand til at vide: Hvilke dage er du frugtbar. De frugtbare dage er de dage, hvor sandsynligheden for graviditet er større ved ubeskyttet sex.

3. Spor livmoderhalsslim

Kvinden kan holde styr på mængden af ​​livmoderhalsslim og dets udseende. Når en kvinde har ægløsning, øges mængden af ​​livmoderhalsslim, og dens konsistens bliver klar og glat. https://www.marchofdimes.org/pregnancy/getting-pregnant.aspx

 

En anden undersøgelse viste, at kvinder, der konsekvent tjekkede deres livmoderhalsslim, var 2,3 gange mere tilbøjelige til at blive gravide hurtigere over en periode på seks måneder. https://www.fertstert.org/article/s0015-0282%252813%252900696-1/abstract


4. Hav ubeskyttet sex i de frugtbare dage
I behøver ikke at have sex hver dag.

5. Oprethold en sund livsstil.
En balance mellem en varieret kost og fysisk aktivitet vil gavne dig, når du søger graviditet. En undersøgelse fra 2017 foreslog, at par i undersøgelsen, hvor begge partnere var overvægtige, med BMI'er på mindst 35, tog fra 55 % til 59 % længere tid om at blive gravide sammenlignet med par, der ikke var overvægtige. 


Reference: https://academic.oup.com/humrep/article/32/3/662/2964862?login=false