NEUROLOGI

EPIDASD, 600 GENER

EPIDASD screeningspanel indeholder gener for epilepsi, udviklingshæmning og autismespektrumforstyrrelser.

Epilepsi er en fællesbetegnelse for en række neurologiske sygdomme, hvor hjernens elektriske aktivitet er forstyrret. Forstyrrelserne fører til epileptiske anfald og perioder med abnorm adfærd.

Udviklingshæmning er en neurologisk udviklingssygdom, karakteriseret ved en forsinket eller begrænset udvikling af kognitive, sproglige, motoriske og sociale færdigheder.

Autismespektrumforstyrrelser er en gruppe neurologiske tilstande, karakteriseret ved en svækket evne til at indgå i sociale og kommunikative interaktioner, indsnævrede interesseområder og repetitiv adfærd.

 

Amplexa Genetics tilbyder en genetisk test for ovenstående tilstande via EPIDASD genpanelet bestående af 600 gener. 

CHILDHOOD EPILEPSY, 110 GENER

Childhood Epilepsy panelet er relevant i de tilfælde, hvor epilepsi er det primære symptom. 25% af epilepsitilfældene har deres debut i barndommen, især den tidlige barndom. Childhood Epilepsy Panel omfatter mere end 100 gener involveret i udviklingen af epilepsi med tidligt debut, epileptisk encefalopati eller udviklingsmæssig epileptisk encefalopati.

 

Panelet evalueres og opdateres hyppigt. Den nuværende version indeholder 110 gener.

FAMILIAL HEMIPLEGIC MIGRAINE

Familial hemiplegic migraine er en klinisk og genetisk heterogen migræne med en aura inklusive fuldt reversibel motorisk svaghed og visuelle, sensoriske og/eller sproglige symptomer.
FHM kan forekomme som en arvelig autosomal dominerende migræne type, generelt forbundet med CACNA1A, ATP1A2 og SCN1A.
 
Panelet evalueres og opdateres jævnligt. Den nuværende version inkluderer et fjerde gen, PRRT2.

FOCAL CORTICAL DYSPLASIA

Focal epilepsi kan behandles med medicin og lejlighedsvis med diæt, nervestimulation eller operation, især hvis tilstanden skyldes et ar eller anden læsion i hjernen. Panelet består af 17 gener, der tidligere er beskrevet som værende involveret i udviklingen af ​​focal epilepsi på grund af kortikal dysplasi. Derudover indeholder panelet fire nye kandidatgener.

Panelet evalueres og opdateres jævnligt. Den nuværende version indeholder 21 gener.

HJERNEMISDANNELSE, 821 GENER

Hjernemisdannelse er en fællesbetegnelse for en række tilstande, hvor hjernen ikke er udviklet optimalt under graviditeten. De fleste strukturelle ændringer i hjernen fører til neurologiske og udviklingsmæssige problemer. Sværhedsgraden af sygdommen korrelerer med graden af strukturelle ændringer i hjernen. Genetiske tests og analyser kan, i de fleste tilfælde, fastslå årsagen, ætiologien og mekanismen for hjernemisdannelser og neurologiske sygdomme, hvilket muliggør en mere målrettet behandling.

 

Amplexa Genetics udfører genetiske tests for hjernemisdannelser via vores Brain Malformation genpanel bestående af 821 gener. 

FRAGILE X MENTAL RETARDATION 1 ANALYSIS (FMR1)

Fragilt X syndrom er en trinukleotid-repeat sygdom, som skyldes en ekspansion af CGG triplet repeat af FMR1 (fragilt x mental retardering 1) genet. Sygdommen er karakteriseret ved udviklingsproblemer som f.eks. læringsproblemer, kommunikationsbesvær, problemer med sociale interaktioner og nedsatte kognitive evner.

Amplexa Genetics tester for FMR1 genmutation hos kvinder, der ønsker at blive gravid med en sædonor.

ATAXIA

Information er på vej...